Sposób przygotowania

1. Jabłka umyj, osusz. Przekrój na pół, delikatnie usuń gniazda nasienne.
2. Kaszę kuskus zalej wrzącą wodą (nieco powyżej kaszki). Lekko oprósz solą. Odstaw na kilka minut, by kaszka wchłonęła wodę. Wsyp sezam, ziarenka słonecznika i cynamon, wlej miód, delikatnie wymieszaj. Masą napełnij połówki jabłek.
3. Jabłka ułóż w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Lekko podlej wodą. Piecz ok. 30 min w temp. 200 stopni. Podawaj gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    palce lizac!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !