Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĄCZKI LWOWSKIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 10 dag
żółtko jajek 10 szt
miód gryczany 3-4 łyżki
śmietana kremówka 0,5 szkl
sól szczypta
czekolada 20 dag
likier pomarańczowy 1/4 szkl
spirytus 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI LWOWSKIE

Rozkruszone drożdże dokładnie wymieszać z lekko podgrzaną śmietanką, odstawić w ciepłe miejsce. Masło utrzeć z żółtkami na puch i, cały czas ucierając, stopniowo dodawać płynny miód i przesianą mąkę z solą. Wlać drożdże, bardzo dokładnie wyrobić, lśniące ciasto, przykryć ściereczką, zostawić w cieple na 30-40 minut. Gdy ciasto podwoi swoją objętość

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak