Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI HOLENDERSKIE
Rozgrzać olej w garnku, wkładać po kilka pączków i smażyć na średnim ogniu. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
mąka | 3 szkl |
cukier | 0,5 szkl |
mleko ciepłe | 0,5 szkl |
drożdże | 5-6 dag |
masło | 6 łyżek |
masło stopione | 1 łyżka |
jaja | 2 szt |
skórka z pomarańczy lub cytryn | 1/2 szkl |
rodzynki | 3/4 szkl |
rum | 2 łyżki |
sól | szczypta |
olej do smażenia | 1 l |
cukier puder | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: