Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na kefirze z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 400 ml
jajko 1 szt
cukier wanilinowy 1 op
jabłka 2 szt
mąka 1 szkl
ryż 1 torebka
olej do smażenia
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na kefirze z ryżem

1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie wg instrukcji. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce.
2. W misce wymieszaj kefir z jajkiem, mąką i cukrami waniliowymi. Dodaj jabłka i ugotowany ryż, dokładnie wymieszaj.
3. Olej rozgrzej na patelni. Kładź łyżką niewielkie porcje ciasta, formując małe placki. Smaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.09.2013 08:58
super pyszne
IKrakowianka 04.11.2012 12:36
ciekawy pomysł
zdzislawa2 24.11.2011 13:17
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak