Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu wg Buni :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 pojedyncze piersi z kurczaka
2 plasterki mozzarelli
sól
pieprz mielony
2 łyżki masła
1 łyżeczka łagodnej musztardy
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej z pestek winogron 4 łyżki
szynka konserwowa 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu wg Buni :

W każdej piersi kurczaka zrobić kieszonkę – posmarować w środku musztardą .Kawałki mozzarelli owinąć szynką i wsadzić w kieszonkę w piersi. Posolić i popieprzyć . Panierować w mące , jajku i bułce tartej .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron .Pod koniec smażenia dodać masło – przykryć i dosmażyć na małym gazie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 18.01.2012 21:52
swietne
Magda60 04.07.2011 19:15
pyszne
Kopiko1983 01.02.2011 06:33
Pyszności
IlonaAlbertos 05.01.2011 20:44
Wszystko to, co lubię najbardziej- pierś z kurczaka i mozarella. Muszę wypróbować przepis.
Henryka2 01.01.2011 13:23
Smakowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak