Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 4 kg
cukier 3 kg
laska wanili
spirytus 1/2 szklanki
woda 1,25 l
winiak 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwówka

Do garnka włóż pigwę, zalej wodą. Gotuj 45min. na małym ogniu. Masę przecedź. Wymieszaj z cukrem, rdzeniem z laski wanilii i wywarem z gotowania owoców. Gotuj, aż powstanie gęsty syrop. Zdejmij z ognia, wymieszaj z winiakiem i spirytusem. Gotowy likier przecedź i rozlej do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak