Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszac,wyrabiac aż ciasto będzie odstawac od naczynia.Wyrabiac na stolnicy tak długo,aż przestanie się kleic i będzie elastyczne.Przygotowane ciasto przełożyc do miski wysypanej mąką.Odstawic do wyrośnięcia.Kiedy ciasto podwoi swoją objętośc wyrobic jeszcze raz ciasto i podzielic na 16 części.Każdy kawałek ciasta wyrobic i uformowac z niego bułeczkę.Przygotowane bułeczki ułożyc na natłuszczonej blaszce,przykryc i odstawic do wyrośnięcia.Kiedy bułki podwoją swoją objętośc ,posmarowac je rozkłóconym jajkiem,ponacinac na krzyż i posypac makiem,sezamem lub siemieniem lnianym.Upiec.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszne takie bułeczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    zawsze marzyłam żeby zrobić własne bułki, chyba najwyższa pora!
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszności na śniadanie i kolację

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !