Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona wołowina z szalotkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 45dag
małe cebulki 12
olej łyżka
estragon szczypta
sól
pieprz
bulion 1\\2szkl
miód 2łyżeczki
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona wołowina z szalotkami

Cebulki umyć,obrać.Mięso umyć,zbić tłuczkiem,pokroić na 4 porcje ,nie przekrawając do końca.Mięso na zewnątrz i w ponakrawanych miejscach posmarować olejem,oprószyć solą ,pieprzem i estragonem,odstawić na 20min.Na dno żaroodpornej formy wlać bulion ,na wierzchu ułożyć ruszt ,na nim położyć mięso .Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 50min w temp 200C.W połowie pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę.Formę wyjąć,zdjąć ruszt.Szalotki i mięso włożyć do formy,posmarować miodem,przykryć pokrywką i ponownie wstawić do gorącego piekarnika .Piec 10min .Mięso przełożyć na półmisek ,polać sosem i udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak