Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wódka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 l
cynamon 1 łyzeczka
cukier 2 szkl
Goździki całe Prymat 2 szt
woda 1,2 l
orzechy włoskie 15 niedojrzałe

Przepis i sposób przygotowania na: wódka orzechowa

orzechy poprzekrawać na 4 częsci zalać spirytusem. Dodać cynamon i gożdziki. Przelać do butelki i pozostawić w ciemnosci na 7 dni od czasu do czasu mieszając. Po upływie tego czasu przecedzić. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować. Wlać do spirytusu i wymieszać. Gdy ostygnie przefiltrować przelać do butelek i zostawić by sie sklarowało na 3 miesiące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 29.03.2013 21:30
słyszałam, że bardzo dobrze działa na układ trawienny
aga130982 05.03.2012 07:31
dobre
aga130982 05.03.2012 07:31
dobre
Mirka-Ludomila 02.02.2012 07:57
podobno zdrowa
MAR3STA 04.10.2011 19:13
fajne
Olaa 25.09.2011 15:43
dobra
dianix 09.09.2011 18:46
orzcehowej nie pilam
iwona332 21.07.2011 10:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak