Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy Boczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

imbir starty 1 łyżka
czosnek 4 zabki
papryczka chili
miód 5 łyżek
olej sezamowy 4 łyżki
sos sojowy
sól
boczek 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy Boczek

Kawałek imbiru zetrzyj na tarce, dodaj przeciśnięte przez praskę czosnek oraz posiekaną papryczkę. Wszystkie przyprawy wymieszaj z olejem i miodem. Marynatę przypraw sosem sojowym oraz sola i pieprzem. Boczek posmaruj przygotowana marynatą. Wstaw do lodówki na noc. Następnie ułóż w brytfance podlej wodą i pozostałą marynatą. Piecz 1,5 godziny w 180*C. W czasie pieczenia mięso polewaj sosem z brytfanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak