Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w kremie szodonowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana słodka 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
wino białe wytrawne 0,5 szkl
cukier puder 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
orzechy włoskie do smaku
brzoskwinie w puszce 6 połówek

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w kremie szodonowym

Owoce osączyć na sicie, pokroić w grubą kostkę, ułożyć w niskiej salaterce.
Mąkę wymieszać z niewielką ilością śmietanki.
Pozostałą śmietankę wlać do małego rondelka, zagotować, wlać śmietankę z mąką, doprowadzić do wrzenia i od razu zestawić z ognia.
Gorący płyn wlewać do utartych żółtek, cały czas mieszając.
Następnie dodać wino i cukier waniliowy.
Schłodzonym sosem polać brzoskwinie. Każdą udekorować połówką orzecha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak