Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki migdałowe 1 łyżka
masło 0,5 łyżki
miód 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w migdałach

Obrać banany, przekroić je wzdłuż.
Migdały zrumienić na suchej patelni, ostudzić.
Masło z miodem podgrzać na patelni, włożyć połówki bananów, podsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Na talerzykach ułożyć po dwie połówki bananów, posypać je migdałami i oprószyć odrobiną słodkiej papryki.
Do bananów można podać sos czekoladowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak