Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z RAFAELLO

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 3/4 szkl
budyń śmietankowy 5 szt
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
masło 25 dag
mleko w proszku 25 dag
wiórki kokosowe 10 dag
cukier 3/4 szkl
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z RAFAELLO

Ciasto ( 5 pierwszych skł)
Białka ubić, dodać cukier ubijając dalej.
Dodać żółtka – którenależy najpierw ubić mikserem dodając ocet i proszek do pieczenia – wymieszać, dodać budynie i delikatnie wymieszać.
Piec tak jak biszkopt, po upieczeniu i ostudzeniu przekroić i przełożyć masą.
Masa:
25 dag masła, utrzeć z 25 dag mleka w proszku i 10 dag kokosu do tego dodać ¾ szklanki cukru, który należy najpierw ugotować ze szklanką wody i ostudzić, dodać do
ucieranej masy.
Przełożyć biszkopt i po wierzchu posmarować masą, posypać kokosem dosyć mocno. Mogą także być orzechy, polewa lub starta czekolada, – lecz najlepszy kokos.
Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak