Sposób przygotowania

Ryż gotować 5min w 200ml osolonej wody.Dodać mleko ,rdzeń wanilii i gotować 15min.Jajka rozmącić ,wymieszać z 4dag cukru i dodać do ryżu.Jabłka obrać ,każde pokroić na 4 części ,po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w ósemki.Do tortownicy wlać 2łyżki wody i rozpuścić w niej pozostały cukier.Włożyć jabłka i przykryć je ryżem.Formę wstawić do piekarnika i piec 45min w temp.220C. na złocistobrązowy kolor .Paj wyłożyć na talerz .Śmietanę ubić z cukrem waniliowym ,rozłożyć na cieście ,posypać pistacjami i orzechami laskowymi.Ozdobić listkami mięty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !