Sposób przygotowania

Cukier wsypać do rondelka o grubym dnie. Zalać wodą, dodać cukier waniliowy i zagotować, od czasu do czasu mieszając.Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować ok. 10 min, w miarę potrzeby syrop odszumowując.Śliwki umyć, wypestkować, następnie gotować około 3-5 min we wrzącym syropie, na małym ogniu.Wyjąć, osączyć i przełożyć na żeliwną lub stalową patelnie.Do syropu dodać mąkę ziemniaczaną, starannie wymieszać i zagotować.Śliwki polać kilkoma łyżkami syropu, lekko wymieszać i podgrzewać 3-4 minuty na wolnym ogniu.Polać ciepłą śliwowicą, zapalić i podawać natychmiast.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !