Sposób przygotowania

Kalarepy myjemy obieramy i płuczemy zalewamy wrzącą osoloną wodą i gotujemy 15 min.,następnie odcedzamy.Ścinamy wierzchy na 1/3 wysokości wydrążamy środki posypujemy przyprawami.Pieczarki i cebulę oczyszczamy płuczemy i drobno kroimy,smażymy i mieszamy z żółtkami i odciśniętą oraz zmieloną bułką i doprawiamy do smaku.Napełniamy kalarepki,przykrywamy ściętymi przykrywkami i związujemy białą nitką.Układamy w rondlu podlewamy wodą lub rosołem i dusimy do miękkości.Miękkie wyjmujemy,zdejmujemy nitki polewamy ketchupem i podajmy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !