Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa faszerowana pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 dkg
żółtko jajek 2 szt
ketchup 2 łyżki
tłuszcz 1,5 łyżki
sól
bułka czerstwa 1 szt
kalarepa 8 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa faszerowana pieczarkami

Kalarepy myjemy obieramy i płuczemy zalewamy wrzącą osoloną wodą i gotujemy 15 min.,następnie odcedzamy.Ścinamy wierzchy na 1/3 wysokości wydrążamy środki posypujemy przyprawami.Pieczarki i cebulę oczyszczamy płuczemy i drobno kroimy,smażymy i mieszamy z żółtkami i odciśniętą oraz zmieloną bułką i doprawiamy do smaku.Napełniamy kalarepki,przykrywamy ściętymi przykrywkami i związujemy białą nitką.Układamy w rondlu podlewamy wodą lub rosołem i dusimy do miękkości.Miękkie wyjmujemy,zdejmujemy nitki polewamy ketchupem i podajmy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 09.05.2012 15:38
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak