Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chalotte

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 3/4 kg
biszkopty podłużne
herbata miętowa 1/2 szklanki
cukier puder 150 g
sok z cytryny
śmietana kremowa 30% 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier puder 50 g
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Chalotte

Biszkopty maczaj w herbacie, wyłóż nimi dno i boki okrągłej formy. Truskawki zmiksuj z sokiem z cytryny. Dodaj cukier puder. Podgrzewaj na ogniu,aż cukier się rozpuści. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody. Mieszaj ,aż się rozpuści. Schłódź. Schłodzoną kremówkę ubij, dodając pod koniec cukier puder i cukier waniliowy. Bitą śmietanę wymieszaj z ostudzonym puree. Masą napełnij formę wyłożoną biszkoptami. Wstaw do lodówki na parę godzin. Wierzch udekoruj truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 03.01.2012 11:18
super,szkoda że nie ma zdjęcia
Justa32 19.09.2011 08:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak