Sposób przygotowania

Por, marchew i cebulę kroimy w pół plastry i umieszczamy w płaskim szklanym naczyniu. Na warzywach układamy mięso natarte solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem. Posypujemy natką i zalewamy winem, nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 12 godzinach mięso przekładamy na drugą stronę. Mięso wyjmujemy z marynaty i obsuszamy. Obsmażamy na oleju i maśle, przekładamy do brytfany. Na tłuszcz wrzucamy odcedzone z marynaty warzywa, przesmażamy i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy marynatą i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na około 90 minut. Pieczemy do miękkości często polewając sosem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !