Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior po szwajcarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior
pomidory 2 szt
koperek posiekany
śmietana gęsta 2/3 szklanki
ser żółty 50 gram
tłuszcz do formy
cukier
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior po szwajcarsku

Kalafiora oczyszczamy płuczemy w zakwaszonej octem wodzie,następnie wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy bez przykrycia.Gdy będzie miękki wyjmujemy dzielimy na różyczki i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy w cząstki ,układamy na kalafiorze,polewamy śmietaną wymieszaną z posiekanym koperkiem,doprawiamy solą pieprzem i posypujemy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.10.2011 12:46
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak