Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia po węgiersku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 70 dkg
cebula 1 szt
tłuszcz 1,5 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 2/3 szklanki
papryka czerwona 25 dkg
kiełbasa zwyczajna 15 dkg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
cukier
papryka mielona do smaku
tłuszcz 1 (do kiełbasy)

Przepis i sposób przygotowania na: dynia po węgiersku

Cebulę i paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę,podsmażamy skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasterki i także podsmażamy.Dynię myjemy obieramy usuwamy pestki a miąższ kroimy w kostkę sparzamy go wrzącą wodą odcedzamy i dodajemy do papryki razem z kiełbasą,koncentratem pomidorowym i przyprawami pod koniec duszenia,następnie wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką gotujemy i doprawiamy.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.11.2011 17:44
fajne
Robert10 18.11.2011 12:59
pyszności
Joanna108
Joanna108 09.08.2011 20:14
może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak