Sposób przygotowania

Mięso umyć i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przyprawy kucharek.Mięso powinno być całe zakryte i od zagotowania się wody gotować przez około 35-40 minut. Potem wyjąć na talerz posypać przyprawą do grilla i podsmażyć na odrobinie oliwy na rumiany kolor.Żeberka zdjąć z patelni i wrzucić na pozostały tłuszcz obrane i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki, marchewki w talarki,a cebulę w pół krążki. Też posypać przyprawą do grilla i ziołami.Chwilę smażyć aż się lekko zarumienią, potem podlać około 1 szklanką wywaru od gotowania żeberek .Posolić i popieprzyć do smaku,położyć na warzywa żeberka przykryć pokrywą i dusić przez około 10 minut. Po tym czasie ogień zagasić i trzymać pod przykryciem jeszcze 5 minut.Smacznego!!!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    baardzo apetyczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja nigdy żeberek nie obgotowuję, ale tak też można.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    dobre
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !