Sposób przygotowania

Kaszankę obrać z błonek i pokroić na mniejsze kawałki-wrzucić na patelnię. Cebulę obrać ,posiekać dodać do kaszanki . Patelnię stawiamy na ogień i podsmażamy kaszankę ,aż cebulka ładnie się zeszkli . Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem(tak aby było lekko pikantne) i zagęścić rozmąconymi jajkami .Odstawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiać do miski dodać sól i resztę składników.Dokładnie wyrobić ciasto tak ,aby było gładkie i elastyczne .Dzielimy na małe kawałki i rozwałkowujemy na cienkie placki ,potem wycinamy szklanką krążki.Na każdy krążek nałożyć trochę farszu ,posmarować brzeg białkiem i dokładnie sklejać pierogi .Wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem soli i gotujemy od wypłynięcia ok. 5 minut.Gotowe pierogi polać skwarkami i tłuszczem ze smażenia .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    takich nie jadłem, ale super wyglądają;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomyślane!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pomysłowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !