Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w miętowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/4 kostki
brązowy cukier 1/2 szklanki
woda 2 łyżki
gruszki 4 sztuki
mięta 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w miętowym sosie

Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, pociąć w grube plasterki. Masło rozpuścić z cukrem i wodą, dodać do niego posiekaną miętę. Do sosu włożyć gruszki i gotować 2-3 minuty. Gruszki wyjąć na talerz, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.11.2012 10:12
super deser
Grazyna0211 14.09.2012 09:29
świetny deser
Sylwia56
Sylwia56 07.01.2012 12:00
ekstra, musi być pyszne
Dorian 12.10.2011 08:05
super fajny deser
Weronika_eM 26.05.2011 21:29
pyszności
motomaniak 26.05.2011 13:39
mhmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak