Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z renklod

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 kg
lody 5 renklody

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z renklod

Śliwki umyć, wypestkować, zasypać cukrem, zagotować. Gotować tak długo, aż śliwki puszczą dużo soku. 2/3 soku zlać (można go osobno zapasteryzować), resztę gotować dalej, mieszając od czasu do czasu. Jak reszta soku odparuje, a marmolada zrobi się gęsta, przełożyć ją do słoików. Pasteryzować 20-30 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.06.2012 12:20
najlepsza domowa
Weronika_eM 04.08.2011 22:21
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak