Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowo-serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
por 2 szt.
serek topiony 150 g
śmietana kremówka 200 g
przyprawa do potraw
pieprz
msło 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo-serowa

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju.Z mięsa mielonego skubać niewielkie porcje i kłaść na rozgrzany tłuszcz.Podsmażyć,przełożyć do garnka.Na tej samej patelni usmażyć pokrojony w paseczki por (jaśniejszą część),dodając łyżkę masła.Wrzucić do garnka z mięsem.Podlać wodą,zagotować.Odlać do rondelka trochę gorącego wywaru i rozprowadzić w nim serek topiony.Kiedy całkowicie się rozpuści wlać z powrotem do garnka z mięsem i porem.Dodać śmietanę,doprawić do smaku jarzynką,pieprzem i oregano.Podawać z makaronem świderki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 22.06.2011 08:05
pysznie wygląda
halinka1011 26.05.2011 09:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak