Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 30 dag
boczek wędzony 20 dag
kapusta młoda 3 główki
cebula 3 szt.
pomidory krojone z puszki 400 g
sól
pieprz
przyprawa do potraw
Czosnek suszony Prymat
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Karkówkę umyć,pokroić w kostkę,posypać jarzynką,pieprzem i czosnkiem granulowanym.W garnku rozgrzać małą ilość oleju,wrzucić mięso,dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec duszenia dodać pokrojony w kostkę wędzony boczek.Kapustę dość grubo poszatkować,dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę,posypać odrobiną soli,pieprzu i ugniatać,aż puści sok.Do usmażonego mięsa wrzucić kapustę i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.Kiedy kapusta będzie prawie miękka wlać pomidory z puszki,doprawić pieprzem i jarzynką,dusić jeszcze przez chwilę.Z masła i mąki zrobić zasmażkę,zaciągnąć nią bigos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 12.06.2012 19:25
robię taką, polecam :)
forgielka 05.04.2012 12:15
smaczny
evita0007 26.05.2011 14:37
aż ślinka kapie :-)
pawel6 26.05.2011 14:27
apetyczny:)
agnieszka137 26.05.2011 13:11
też mnie zainteresował przepis bo zawsze robię bigos z kiszonej i zwykłej
Sylwia88 26.05.2011 09:58
pycha
suzana 26.05.2011 09:33
ciekawe
Małgorzata113 26.05.2011 08:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak