Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quiche z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cebula 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
serek wiejski 200 (lekki)

Przepis i sposób przygotowania na: Quiche z tuńczykiem

Cebulę drobno posiekać, tuńczyka osączyć z zalewy. Jajka rozkłócić, wymieszać z cebulą, serkiem wiejskim, czosnkiem, solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, wlać połowę masy jajecznej, ułożyć na niej tuńczyka, zalać resztą masy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać przez 45 - 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 26.05.2011 09:45
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak