Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ajerkoniakowe z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
otręby owsiane 4 łyżki
mleko odtłuszczone 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ajerkoniakowe z żurawiną

Jajka utrzeć ze słodzikiem do białości. Nie przerywając ucierania dodawać kolejno: aromat, otręby, mleko i proszek do pieczenia. Na końcu łyżką wmieszać do ciasta posiekaną żurawinę. Ciasto przełożyć do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 - 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dominika30 05.07.2011 12:58
świetne
szyba 26.05.2011 09:43
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak