Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 4 szt
masło 100 g
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko 2 szt
mleko 50 ml
mąka 1 łyżka
olej do smażenia 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
natka pietruszki 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille

Każdą pierś jak najcieniej rozbić tłuczkiem uważając, żeby nie porobić w mięsie dziur. Czosnek rozetrzeć z solą i wraz z natką dodać do masła. Dokładnie wymieszać. Masło podzielić na 4 części, z każdej zrobić wałeczek. Piersi posypać pieprzem, ułożyć na nich wałeczki z masła i zwinąć mięso tak, jak krokiety. Panierować w mące, jajkach rozkłóconych z mlekiem i bułce tartej. Następnie jeszcze raz w jajkach i bułce. Smażyć w rozgrzanym głębokim oleju na ciemnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 29.12.2011 11:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak