Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
sól do smaku
banan 2 szt
pomarańcza 2 szt
ananas w puszce 0,5 puszki
olej 5 łyżek
ocet jabłkowy 50 ml
kapusta czerwona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z owocami

Ananasy osączyć z zalewy i wraz z obranymi bananami i pomarańczami pokroić w kostkę. Kapustę drobno posiekać. W garnku zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Wrzucić kapustę, gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odcedzić, wymieszać z owocami, wlać olej, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak