Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkami i ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0,5 kostki
cebula 1 szt
sok ananasowy 1 szklanka
Goździki całe Prymat 2 szt
sól do smaku
ananas z puszki 4 szt
wino czerwone 0,5 (półsłodkie)
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet jabłkowy 4 łyżki
kapusta czerwona 1,5 kg
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkami i ananasem

Goździki, liścia, pieprz i sól zmielić na pył. Kapustę drobno poszatkować, cebulę posiekać, jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę, wrzucić kapustę, jabłka i zmielone przyprawy. Wlać wino i sok. Dusić całość na małym ogniu ok. 2 godzin. Na końcu dodać drobno pokrojone ananasy i ocet. Wymieszać i dusić bez przykrycia do odparowania płynu. Ewentualnie doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 17.10.2011 08:07
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak