Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z indyka z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
por 0,25 kg
olej do smażenia
śmietana 1 szklanka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
woda 0,25 litra
winogrona 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z indyka z porem

Filet pokroić na plastry, każdy lekko rozbić, posypać przyprawą do kurczaka i zostawić na 15 minut w chłodnym miejscu. Por pokroić w plasterki, winogrona na połowy, pozbawić je pestek. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć, na tłuszcz wrzucić por, obsmażyć. Włożyć mięso, podlać wodą i dusić do miękkości indyka. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do mięsa, wymieszać, wrzucić winogrona, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak