Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej do smażenia
pieczarki 0,5 kg
mąka 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
bulion wołowy 1 kostka
cebula 1 szt
czosnek do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
woda 1 (wrząca)
wołowina 0,5 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe w sosie pieczarkowym

Mięso pokroić na plastry, każdy z nich lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć wszystko przez 10 minut na wolnym ogniu. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku, wlać do mięsa. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Śmietanę rozmieszać z mąką. Z rondla wyjąć mięso, do sosu wlać śmietanę. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem i rozmarynem oraz roztartym z solą czosnkiem. Włożyć mięso, podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 05.07.2012 02:34
extra (:
Renata16 23.05.2012 14:49
fenomenalne bitki wołowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak