Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w paście warzywnej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
cebula 1 dkg
czosnek 1 dkg
miąższ pomidora 1 dkg
natka pietruszki 1 dkg
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w paście warzywnej

Wszystkie składniki, oprócz udek, wrzucić do blendera i zmiksować na pastę. Natrzeć nią pozbawione skóry udka i odstawić je na noc. Następnie większą część pasty usunąć, udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec ok. 45 minut (bez przykrycia).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak