Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica na wędzonym kurczaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
woda 1 litr
marchewka 1 szt
sok z kiszonej kapusty 0,5 litra
suszony borowik 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pałki z kurczaka 2 wędzone
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na wędzonym kurczaku

Do garnka wlać wodę, dodać kapustę, borowika, liść i ziele. Gotować wszystko do miękkości kapusty. Włożyć pozbawione skóry pałki oraz startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę. Gotować 10 minut. Wyjąć liść i ziele. Wlać sok z kapusty, doprawić zupę majerankiem, maggi i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.09.2011 08:56
mam w domu amatora na taką zupę:)
Misiek1 26.05.2011 21:40
chętnie bym zjadł...
patusia 26.05.2011 00:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak