Sposób przygotowania

Garnek ( razem z pokrywką ) zalać wodą tak by całkowicie był zakryty i moczyć 15 minut. Wyjąć z wody .Żeberka przekroić na 3-4 kawałki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano z obu stron . Cebulę pokroić w cienkie piórka , a śliwki przekroić na połówki. Do garnka włożyć połowę cebuli i śliwek . Na to ułożyć żeberka. Na patelnię wlać wodę i ogrzewać do rozpuszczenia pozostałości ze smażenia. Wlać do garnka. Dodać resztę cebuli i śliwek. Posypać majerankiem , papryką i pieprzem . Skropić sosem sojowym.
Wstawić garnek do zimnego piekarnika i nastawić temperaturę na 100 stopni. Gdy osiągnie ten poziom zwiększyć na 180 stopni. I znów gdy osiągnie ten poziom zwiększyć na 230 stopni i piec 1godzinę 15 minut .Spróbować sos – jeśli trzeba doprawić do smaku .
Po wyjęciu mięsa i ostudzeniu garnka zalać go ponownie wodą na 15 minut. Wypłukać i umyć miękką myjką w ciepłej wodzie bez użycia detergentów . Osuszyć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    apetyczne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    ciekawe...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    takie żeberka to na medal...
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale apetyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale bym zjadła, sama bym je wpałaszowała hahha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawie,oryginalnie, więc na pewno smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !