Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z żurawiną (Dukanowy)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko odtłuszczone 300 ml
żekatyna 3 łyżki
słodzik w proszku 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
żurawina
barwnik spożywczy 1 czerwony
twaróg 1 (chudy, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z żurawiną (Dukanowy)

Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę. Połowę twarogu włożyć do miski i cały czas miksując dodać 1,5 łyżki słodzika, 1 łyżkę soku z cytryny, aromat bananowy i 150 ml lekko przestudzonego mleka z żelatyną. Wymieszaną masę przełożyć do wyłożonej folią spożywczą foremki i wstawić do lodówki. Pozostały ser zmiksować z resztą składników. Na warstwie bananowej ułożyć żurawinę, zalać ją truskawkową warstwą sera. Włożyć do lodówki na 1 - 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 26.05.2011 21:46
pyszny!
Motorek 26.05.2011 00:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak