Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w sosie curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
kukurydza w puszce 1 sztuka
masło 3 łyżki
cebula 1 sztuka duża
papryka 2 strąki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
smietana 18% 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w sosie curry

Każdą parówkę kroimy na pół w poprzek i na ćwiartki wzdłuż .Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski .Curry mieszamy ze śmietanką.Na patelni na maśle smażymy na złoty kolor parówki,zrumienione przekładamy na talerz, a na pozostałym tłuszczu chwilę podsmażamy cebulę i paprykę. Do podduszonych warzyw dodajemy odsączoną kukurydzę,chwilkę podgrzewamy , dodajemy parówki i mieszamy, podgrzewamy, dodajemy śmietanę . Całość należy dobrze wymieszać i na sam koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można też dodać trochę posiekanej zieleniny u mnie jest to szczypiorek i pietruszka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 31.10.2012 08:06
ekstra
PaniMISIOWA 22.05.2012 17:07
pomysłowe
marchewka 02.07.2011 23:29
super połączenie... muszę spróbować
ziutula
ziutula 10.06.2011 11:14
pyszne jedzonko....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak