Sposób przygotowania

Każdą parówkę kroimy na pół w poprzek i na ćwiartki wzdłuż .Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski .Curry mieszamy ze śmietanką.Na patelni na maśle smażymy na złoty kolor parówki,zrumienione przekładamy na talerz, a na pozostałym tłuszczu chwilę podsmażamy cebulę i paprykę. Do podduszonych warzyw dodajemy odsączoną kukurydzę,chwilkę podgrzewamy , dodajemy parówki i mieszamy, podgrzewamy, dodajemy śmietanę . Całość należy dobrze wymieszać i na sam koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można też dodać trochę posiekanej zieleniny u mnie jest to szczypiorek i pietruszka.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko....
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    super połączenie... muszę spróbować
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !