Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość 1 kawałek od schabu
marchew
ziemniaki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
buraczki potarte 1/2 litrowy słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 1 kulka duża
majeranek
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
mleko
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Do garnka wlać wodę włożyć dobrze umyte kości ,dodać liść laurowy, ziele angielskie ,a jak się zagotuje to solimy.Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie. Wyjąć kości,dodać obraną, pokrojoną na małe kawałki marchew i gotować ok,25 min,potem dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy potarte buraczki na dużych lub małych oczkach (ja mam już gotowe,przyprawione w słoikach , tylko otworzyć i dodatek do obiadu gotowy). Przyprawiamy do smaku przyprawami i podgrzewamy zupę na małym ogniu(ważne aby nie gotować za długo, bo wtedy zupa straci kolor).Jak tylko zupa zacznie się lekko gotować , to wlać zaprawę z mleka i mąki,szybko wymieszać ,poczekać aż się zagotuje i zestawić z ognia. Na sam koniec dodać opłukaną fasolę konserwową i obrane mięso z kości,ponownie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 14.08.2013 22:38
Właśnie taką robię :)
PaniMISIOWA 10.08.2012 12:18
dobra
olkaaa 01.06.2012 08:22
lubię
IKrakowianka 23.10.2011 21:29
wyśmienita
Haneczka1 26.05.2011 16:08
o taka właśnie mi się ostatnio marzy :)
halina17 25.05.2011 20:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak