Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
mąka 0,5 szklanki
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Białka ubić na sztywną pianę. Dodac: żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i włożyć do zimnego piekarnika. Ustawić go na 170 stopni i piec około 25 minut. Zrobić galaretkę według przepisu na torebce i tężejącą zalać biszkopt. Ciasto trzymać w lodówce aż do momentu całkowitego stężenia galaretki. Można ozdobić cukiereczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 02.01.2014 12:01
smaczne ciasto
dianix 29.11.2011 18:43
biszkopt lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak