Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń karmelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko odtłuszczone 0,5 litra
słodzik w proszku 1 łyżka
mazeina 2 łyżki
mleko w proszku 2 (odtłuszczone)
aromat karmelowy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń karmelowy

Z mleka 0% odlać 0,5 szklanki, rozmieszać w niej mazeinę, słodzik i aromat. Resztę mleka zagotować, do wrzącego wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować do zgęstnienia. Budyń przełożyć do salaterek, posypać mlekiem w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 03.07.2012 01:28
pycha
artur7 27.05.2012 07:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak