Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2-3
śmietana 18 proc 180 g
koperek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

Mięso myjemy i osuszamy i kroimy w kotlety.

Na patelni rozgrzewamy masło i kładziemy mięso. Doprawiamy solą i pieprzem i rumienimy z obydwóch stron. Posypujemy Kucharkiem i podlewamy wodą po czym dusimy, aż zmięknie.

Gdy mięso już zmięknie podlewamy je znowu wodą (niecała szklanka) i wsypujemy pokrojony koperek.

Gdy sos się zagotujemy wlewamy śmietanę rozmieszaną z mąką. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 25.05.2011 20:47
SUPER.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak