Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica-,,maczanka,, :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 łyżka masła
sól
pieprz mielony
½ pomidora pokrojonego w cienkie plasterki
bekon 2 plastry
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica-,,maczanka,, :

Na suchej patelni zrumienić na suchej patelni i odłożyć na talerzyk. Rozdzielić białka od żółtek. Na patelni rozgrzać masło .Wlać białka i smażyć mieszając aż się zetnie . Delikatnie włożyć na patelnię ( na białko ) żółtka tak by się nie rozlały i chwilę ogrzewać. Mają się ogrzać ale nie ściąć .Przełożyć na talerzyk ( lub podać na patelence ).Posolić i popieprzyć do smaku .
Je się taką jajecznicę łyżeczką maczając dodatki i kawałki pieczywa w żółtku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak