Sposób przygotowania

Groch namoczyć w letniej wodzie na minimum 1 godzinę.Do garnka wlać wodę ,włożyć umyte żeberka,groch, posiekaną cebulkę ,ziele angielskie z liściem laurowym, pokrojony w kostkę boczek i wstawić na ogień.Jak się zagotuje ,dodać obraną i pokrojoną na kawałki marchew i posolić.Gotować do miękkości mięsa i rozgotowania się większości grochu,dodać obrane , pokrojone w malutką kostkę ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Na koniec doprawić solą , pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    Wygląda jak z polowej kuchni... mmm pycha :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie grochówki.Tylko dodaję zawsze jakiś boczek lub wędzonkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Ale to smaczne!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !