Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,odciśniętą bułką ,jajkami ,solą i pieprzem.Na ogień wstawić garnek z wodą i liściem laurowym,zagotować.Do gotującej się wody wrzucać uformowane z mięsa mielonego kulki,przykryć pokrywką i gotować ok.30 minut.Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny , mąką i dodać do gotujących się pulpetów,chwilę pogotować i zdjąć z ognia.Podawać z ugotowanymi ziemniakami i po sypać koperkiem.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i koperek ,uwielbiam go i nie mogę się doczekać gdy będę go mieć na działce
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    bardzo fajnie wygląda:)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super na obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !