Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w białym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
śmietana ukwaszona 1 mały kubeczek
sok z cytryny 1/2 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
koperek 1 pęczek
bułka czerstwa 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w białym sosie

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,odciśniętą bułką ,jajkami ,solą i pieprzem.Na ogień wstawić garnek z wodą i liściem laurowym,zagotować.Do gotującej się wody wrzucać uformowane z mięsa mielonego kulki,przykryć pokrywką i gotować ok.30 minut.Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny , mąką i dodać do gotujących się pulpetów,chwilę pogotować i zdjąć z ognia.Podawać z ugotowanymi ziemniakami i po sypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 20.06.2012 20:24
super na obiadek
Katarzyna59 11.05.2012 18:22
apetyczne
Justyna28 23.04.2012 14:51
bardzo fajnie wygląda:)
smakowita 28.02.2012 20:59
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
IZABELA29 27.02.2012 08:34
i koperek ,uwielbiam go i nie mogę się doczekać gdy będę go mieć na działce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak