Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo.Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki,cebulę obrać i drobno pokroić.Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę,dodać pieczarki i chwilę dusić.Posypać mąka ,wymieszać chwilę podsmażając.Wlać rosół,zagotować , a następnie wlać śmietanę wymieszana z musztardą. Przyprawić solą i pieprzem, gotować na malutkim ogniu przez 5 min,a na koniec przyprawić sola,pieprzem i sokiem z cytryny.Opłukany szczypiorek posiekać, jajka obrać ze skorupek i pokroić wzdłuż na ćwiartki.Sos delikatnie wymieszać z jajkami i szczypiorkiem.Ten sos pasuje do ryżu jak i makaronu czy ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ale ładnie podane
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubię takie dania , jeszcze tak podane.....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    chetnie spróbuję
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam! do jajeczka jak znalazł :-)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !