Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-musztardowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
cebula 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
rosół drobiowy 1 i 1/2 litra
smietana 18% 1 szklanka
szczypiorek 1 pęczek
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 sztyki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-musztardowy

Jajka ugotować na twardo.Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki,cebulę obrać i drobno pokroić.Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę,dodać pieczarki i chwilę dusić.Posypać mąka ,wymieszać chwilę podsmażając.Wlać rosół,zagotować , a następnie wlać śmietanę wymieszana z musztardą. Przyprawić solą i pieprzem, gotować na malutkim ogniu przez 5 min,a na koniec przyprawić sola,pieprzem i sokiem z cytryny.Opłukany szczypiorek posiekać, jajka obrać ze skorupek i pokroić wzdłuż na ćwiartki.Sos delikatnie wymieszać z jajkami i szczypiorkiem.Ten sos pasuje do ryżu jak i makaronu czy ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.07.2013 07:12
bardzo pyszny
PaniMISIOWA 10.08.2012 12:21
mniam! do jajeczka jak znalazł :-)
kanu83 08.05.2012 19:45
chetnie spróbuję
misia53 05.05.2012 16:39
bardzo lubię takie dania , jeszcze tak podane.....
jasiek 27.10.2011 22:09
ale ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak