Sposób przygotowania

Filety umyć ,osuszyć,natrzeć przyprawą , zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na przynajmniej pół godziny.Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na kotlet , posypać solą i pieprzem,położyć kawałek sera i zwinąć w zgrabną roladkę i tak samo zrobić z reszta mięsa.Roladki panierować w mące, potem moczyć w rozmąconym z odrobiną wody i na koniec panierujemy w orzechach.Rozgrzać na patelni masło z olejem i usmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Usmażone roladki przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić jeszcze na 10 min do nagrzanego 200 stopni piekarnika .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !