Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 pojedyncze
ser pleśniowy niebieski 10 dkg
sól
pieprz
jajko 2 sztuki
mąka
orzechy laskowe 1 szklanka mielonych
oliwa
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z serem pleśniowym

Filety umyć ,osuszyć,natrzeć przyprawą , zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na przynajmniej pół godziny.Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na kotlet , posypać solą i pieprzem,położyć kawałek sera i zwinąć w zgrabną roladkę i tak samo zrobić z reszta mięsa.Roladki panierować w mące, potem moczyć w rozmąconym z odrobiną wody i na koniec panierujemy w orzechach.Rozgrzać na patelni masło z olejem i usmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Usmażone roladki przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić jeszcze na 10 min do nagrzanego 200 stopni piekarnika .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 13.05.2012 10:09
fajne
[email protected] 10.05.2012 21:11
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak